Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ολοκληρώθηκε η οδοντιατρική εξέταση όλων των μαθητών μας.


Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις που είχε προγραμματίσει η Διεύθυνση του σχολείου μας, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων για προληπτική οδοντιατρική, από το οδοντιατρικό
 τμήμα του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.

       Η κα. Κάσδαγλη  Αργυρώ υπεύθυνη οδοντίατρος του οδοντιατρικού τμήματος επισκέφτηκε τρεις φορές το σχολείο μας,  παρακολούθησε όλους τους μαθητές και τους ενημέρωσε για τους κανόνες της προληπτικής οδοντιατρικής και τη σωστή διατήρηση της στοματικής υγείας.


      Παρακάτω σας αναφέρουμε  τους κανόνες αυτούς που σύμφωνα με την επιστήμη της οδοντιατρικής αν τηρηθούν πιστά  μπορούν να διατηρούν τα δόντια μας σε υγιή κατάσταση.

Οι πέντε κανόνες της προληπτικής οδοντιατρικής

1)   ΚΑΛΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ : Καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών με φθοριούχο οδοντόκρεμα μετά τα γεύματα και χρήση οδοντικού νήματος.
2)   ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : Περιορισμένη χρήση ζαχαρωδών   τροφών  ιδίως  μεταξύ   των γευμάτων ( π.χ. καραμέλες, τσίχλες, σοκολάτες, αναψυκτικά )
3)   ΧΡΗΣΗ ΦΘΟΡΙΟΥ : Το φθόριο συμβάλει αποτελεσματικά στη μείωση της τερηδόνας και χορηγείται σε μορφές χάπια, στοματόπλημα, οδοντόκρεμα κατόπιν συστάσεως του οδοντίατρου.
4)  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΡΑΞΕΙΣ : Οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι μπορούν να προστατευτούν από την τερηδόνα αν έγκαιρα και πριν τερηδονιστούν αντιμετωπισθούν από τον οδοντίατρο.
5)   ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ : Συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για έλεγχο χαλασμένων δοντιών, φθορίαση και συμβουλές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου