Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού ( ΜΜΕ )





Οι μαθητές  ΣΤ΄ τάξης ( τμήματα ΣΤ1΄ και ΣΤ2΄ ) μαζί με τους δασκάλους τους την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα (Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας) στο    Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού « Φιλιώ Χαϊδεμένου ».







Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο μουσείο μαζί με τη δασκάλα τους κ. Λίζου Τένια και το δάσκαλό τους κ. Ρουμπή Γεώργιο και ταξίδεψαν στο ιστορικό παρελθόν μέσα από τα αντικείμενα  του Ελληνικού Πολιτισμού της Μικράς Ασίας.







Περιηγήθηκαν στις αίθουσες με τα κειμήλια από τη Μ. Ασία και παρακολούθησαν βιντεοπροβολή με θέμα : " Η ζωή της Φιλιώς Χαϊδεμένου-Μικρασιατικός Ελληνισμός "
 Γνώρισαν μέρη που ζούσαν οι Μικρασιάτες πριν έρθουν στην Ελλάδα , τις ενδυμασίες που φορούσαν τα σκεύη και τα εργαλεία  που χρησιμοποιούσαν, τα σχολεία που μάθαιναν γράμματα, τα ιερά κειμήλια.
















Τέλος ενημερώθηκαν για τον αγώνα της γιαγιάς Φιλιώς, για το Μικρασιατικό πολιτισμό και τη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.



Η προγραμματισμένη επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας της Στ΄ για το Μικρασιατικό Ελληνισμό και του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που έχει ξεκινήσει και θα εκπονηθεί στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς . . . 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου