Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Επισκέψεις μαθητών του σχολείου μας στο Πολιτιστικό Πάρκο και στο στο θέατρο Altera Pars

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 οι μαθητές των Γ1, Δ1 και Δ2 τμημάτων μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν το Πολιτιστικό Πάρκο " Χρυσαλίδα". 
















Ήταν μια επιτυχημένη σχολική επίσκεψη, καθώς οι μαθητές μας ψυχαγωγήθηκαν και διασκέδασαν στο πάρκο, αλλά και συμμετείχαν ενεργά και βιωματικά στη συλλογή ελαιοκάρπου και την παραγωγή λαδιού και πράσινου σαπουνιού σε παραδοσιακό χειροκίνητο ελαιοτριβείο.

























Η επίσκεψη πέτυχε όλους τους διδακτικούς στόχους που είχαν τεθεί, καθώς η βιωματική δράση των μαθητών ανέδειξε διαθεματικά τη συλλογή ελαιοκάρπου και παραγωγή λαδιού και τη συνέδεσε  με όλα τα μαθήματα του ωρολογίου προγράμματος ( μαθηματικά - ιστορία - γλώσσα - θρησκευτικά - μελέτη περιβάλλοντος )

...............................
................................................................
...............................

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές των Α2, Β2 και Γ2 τμημάτων μαζί με τους δασκάλους τους και το Διευθυντή του σχολείου επισκέφτηκαν την παιδική σκηνή του Θεάτρου Altera Pars για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση " Ο Τζακ και η Φασολιά ".













Οι μικροί μας μαθητές διασκέδασαν με το επίκαιρο σε μηνύματα παραμύθι, το οποίο είχε αναγνωσθεί στην τάξη στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας.

Ένα από τα μηνύματα του έργου είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να παρατάμε στη μέση κάτι που αρχίζουμε, αλλά πρέπει να το φέρουμε σε πέρας όσες δυσκολίες και να συναντήσουμε.Με υπομονή, πείσμα, δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή.





































Τους ήρωες των παραμυθιών Ποτέ δεν τους είδα, 
κι έτσι δεν ξέρω αν Αλήθεια ή Ψέματα σας λέω ...
Μα, Ψέματα  ή  αλήθεια  ...
έτσι είν΄ τα π α ρ α μ ύ θ ι α !!!








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου