Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό της Google με θέμα " Η Ελλάδα μου "


Ο διαγωνισμός της Google που έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 17 χώρες, φτάνει φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα και όσα σχολεία επιθυμούν να λάβουν μέρος θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι έξι (6) ατομικά  έργα μαθητών, έως τις 29 Μαρτίου 2013 με το doodle που θα δημιουργήσουν.


Για όσους αναρωτιούνται,  doodles είναι οι παραλλαγές στο λογότυπο της εταιρείας που εμφανίζονται με σκοπό να υμνήσουν εθνικές εορτές, προσωπικότητες και γεγονότα που έμειναν στην Ιστορία.
Ο διαγωνισμός Google με θέμα  " Η Ελλάδα μου " απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ηλικίας 6 έως 18 ετών και ο νικητής θα μπορεί να θαυμάσει το έργο του στην αρχική σελίδα της Google για 24 ώρες στις 14 Μαΐου.

Η κριτική επιτροπή του Doodle 4 Google Ελλάδος που θα αναδείξουν στις 15 Απριλίου τους 60 επιλαχόντες μαθητές, απαρτίζεται από τους (με αλφαβητική σειρά):
Μιχάλη Γεωργίου - Graphic designer, Υπεύθυνο τομέα graphic design Κολλεγίου Βακαλό
Βαγγέλη Ηλιόπουλο - Συγγραφέα & Πρόεδρο του  Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
Μαρία Καβογιάννη - Ηθοποιό
Ίριδα Κρητικού - Ιστορικό Τέχνης και ανεξάρτητη επιμελήτρια, Αντιπρόεδρο του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Εύα Σταμάτη - Διευθύντρια Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
Βασίλη Χαραλαμπόπουλο - Ηθοποιό


Στη συνέχεια θα ψηφίσει το κοινό μεταξύ των εξήντα (60) επιλαχόντων που θα αναδείξουν οι κριτές. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 15 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2013. Από τη ψηφοφορία θα επιλεγούν οι τέσσερις (4) μαθητές.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα επιλεγεί από την ομάδα της Google και θα ανακοινωθεί στην τελετή απονομής των βραβείων τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.

Το Δημοτικό Σχολείο Αμαρύνθου συμμετέχει σε αυτόν το διαγωνισμό.Η συμμετοχή μαθητών μας ήταν πολλή μεγάλη και η προσπάθειά τους έγινε με μεράκι, φαντασία και πρωτοτυπία. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας. Απολαύστε τα έξι έργα που θα μας εκπροσωπήσουν στο διαγωνισμό της Google. Πολύ δύσκολη η επιλογή των έξι καλύτερων έργων από τη δασκάλα την εικαστικών κα Δώρα Κλειτσάκη.


Γάσπαρη Ελένη : " Η Αφροδίτη της Μήλου"

Κοκκάλα Ηρώ : " Το κέντρο του κόσμου "

Μωραΐτης Σταύρος : " Ο θεός της θάλασσας "

Δήμου Δημήτριος : " Το λιοντάρι της Νεμέας "

Χαλδαίου Αλεξάνδρα : " Η όμορφη Ελλάδα "

Ποδαράς Παναγιώτης : " Η σημαία της Ελλάδας "



Καλή επιτυχία στους μαθητές μας αλλά και στο σχολείο μας.


                                                       Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου