Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Επιμορφωτική συνάντηση - δειγματική διδασκαλία στα Φυσικά της Ε΄ τάξης


Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δειγματική διδασκαλία στο μάθημα της Φυσικής της Ε ΄ τάξης.
Την επιμορφωτική συνάντηση - δειγματική διδασκαλία  διοργάνωσε η κα Σχολική Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας Λαμπίτση Βασιλική σε συνεργασία με το σχολείο μας.
Τη δειγματική διδασκαλία προετοίμασε και παρουσίασε ο δάσκαλος του Ε2 του σχολείου μας κος Κηρύκος Χρήστος στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μαζί  με τους μαθητές του τμήματός του.
Την προγραμματισμένη διδασκαλία παρακολούθησαν οι δάσκαλοι της Ε΄ τάξης των σχολείων της Αμαρύνθου, Γυμνού, Ερέτριας, Μαλακώντα, Βασιλικού, Αφρατίου και Φύλλων.
Το μάθημα ήταν από τη θεματική ενότητα  Δύναμη - Πίεση και ο τίτλος του μαθήματος :" Οι παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η τριβή" 




Παρουσία της σχολικής συμβούλου και των υπολοίπων εκπαιδευτικών οι μαθητές και οι μαθήτριες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο δάσκαλός τους έχοντας χωρίσει το τμήμα σε τέσσερις ομάδες των πέντε μαθητών  ακολούθησε το σενάριο διδασκαλίας που παραθέτουμε παρακάτω  σε μορφή βιβλίου και μπορείτε να το δείτε πατώντας πάνω του.





















Πειράματα με το βάρος και το εμβαδόν των σωμάτων ( Φύλλο εργασίας 2Α και 2Β)






Πειράματα και παιχνίδια με προσομοιώσεις της τριβής σε ιστοσελίδες ( Φύλλο εργασίας 3)




                                           

                                                 









Ένας κόσμος χωρίς τριβές!  ( Φύλλο εργασίας 4)
Οι ομάδες των μαθητών γράφουν μια ιστορία και ζωγραφίζουν μια παραμυθένια πολιτεία όπου δεν υπάρχει η δύναμη της τριβής στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.






Οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση και στη συζήτηση που ακολούθησε έδειξαν προθυμία και ενδιαφέρον, εκφράζοντας τις απόψεις τους ποικιλοτρόπως και ενθάρρυναν τη συγκεκριμένη δράση. 






Ευχαριστούμε τη σχολική σύμβουλο που είχε την ιδέα της πραγματοποίησης του σεμιναρίου μαζί με το Διευθυντή του σχολείου και της ευχόμαστε πάντα να ενισχύει παρόμοιες πρωτοβουλίες.
Το δάσκαλο της Ε΄ τάξης που πρόθυμα συνεργάστηκε  και οργάνωσε τη δειγματική διδασκαλία με τους μαθητές του τμήματός του με υποδειγματικό τρόπο.
Τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμα και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καλή διάθεση την επιμορφωτική συνάντηση.
Ευχόμαστε να συνεχιστούν τέτοιες πρωτοβουλίες με σκοπό την καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση προς όφελος των εκπαιδευτικών αλλά και των  μαθητών των σχολείων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου