Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Οι μαθητές του σχολείου μας πάνε θέατρο

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015 οι μαθητές και οι μαθήτριες των Β, Γ και Δ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ. Είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την θεατρική παράσταση "Ηρακλής οι 12 άθλοι"






Λίγα λόγια από τον σκηνοθέτη της παράστασης  Απόλλωνα Παπαθεοχάρη

Η ζωή μας είναι μια διαρκής διαδικασία επιλογής και λήψης αποφάσεων. Με αυτήν την προοπτική, καθώς και δικός μου ήρωας ο Ηρακλής, θέλησα να προσπαθήσω να ταυτίσω την πορεία του με τη ζωή του κάθε ανθρώπου σε κάθε στιγμή της Ιστορίας. Το φοβισμένο του ξεκίνημα μπροστά σε ένα άγνωστο χαώδες Σύμπαν, τα εσωτερικά του ερωτήματα, η άσκηση της ελεύθερής του βούλησης και η σκληρή προσπάθεια για την κατάκτηση του στόχου, είναι και οι δικοί μας φόβοι και τα δικά μας ερωτήματα.

Ο Ηρακλής είναι ο σπουδαιότερος, ισχυρότερος και πιο δημοφιλής ήρωας στην ελληνική μυθολογία. Συνδύαζε τη θεϊκή και την ανθρώπινη φύση και είχε σαν στόχο την απελευθέρωση του ελληνικού κόσμου από το «κακό». Υπήρξε κι ένα πρόσωπο βασανισμένο από μια τρομακτική αμαρτία. Οδηγήθηκε στο να αναλάβει δώδεκα ακατόρθωτες προκλήσεις, αναζητώντας την εξιλέωση. Ένας μύθος βασισμένος σ’ έναν πραγματικό πολεμιστή. Ο Ηρακλής υπήρξε η εικόνα του ήρωα στην ελληνική κοινωνία, προορισμένος να υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου