Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 οι μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων  του σχολείου μας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους και το Διευθυντή του Σχολείου επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την άφιξή μας σταθήκαμε τυχεροί. Πέσαμε στην αλλαγή φρουράς των ευζώνων μπροστά στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη κι έτσι παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία.


Πριν ξεκινήσει η επίσκεψη μέσα στο κτίριο της Βουλής δεν παραλείψαμε να περάσουμε από τον Εθνικό Κήπο που παλιότερα ήταν ο κήπος του Βασιλιά. Μια πράσινη όαση 158 στρεμμάτων που προσφέρεται για βόλτες αλλά και για παιχνίδι και χαλάρωση. Περπατήσαμε ανάμεσα στα μεγάλα και καταπράσινα δέντρα, είδαμε τα περιστέρια αλλά και τις λιμνούλες με τις μικρές και μεγάλες χελώνες.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Εθνικού Κήπου
Η διαμόρφωση του Βασιλικού Κήπου ξεκίνησε από το 1836, ολοκληρώθηκε το 1862, με την αποχώρηση των Βαυαρών από την Ελλάδα, και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα δυτικοευρωπαϊκής κηποτεχνίας του 19ου αιώνα. Ο κήπος χαρακτηρίστηκε με εντολή της βασίλισσας επιστημονικός και βοτανικός, καθώς και ιδιωτικός. Η είσοδος στο κοινό επιτρεπόταν ελάχιστες ημέρες τον χρόνο, μόνο όταν έλειπαν οι βασιλείς από τα ανάκτορα. Το 1839 φυτεύτηκαν 15.000 καλλωπιστικά φυτά που μεταφέρθηκαν από τη Γένοβα, καθώς επίσης και αυτοφυή είδη, που μεταφέρθηκαν από το Σούνιο και την Εύβοια. Το ενδιαφέρον της Αμαλίας για τον κήπο ήταν μεγάλο και περνούσε τουλάχιστον τρεις ώρες ημερησίως ασχολούμενη προσωπικά με τη φροντίδα του. Το 1842 μάλιστα φύτεψε η ίδια τις περίφημες ουασινγκτόνιες που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στην είσοδο της λεωφόρου Αμαλίας.



Ακολούθησε η επίσκεψή  στο κτίριο της Βουλής. Οι μαθητές παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο, ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής και ξεναγήθηκαν στην έκθεση που παρουσιάζεται στην αίθουσα Ελευθέριου Βενιζέλου με τίτλο "Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας". Στο τέλος επισκεφτήκαμε την αίθουσα της Ολομέλειας, καθίσαμε στα έδρανα των βουλευτών και ενημερωθήκαμε για τη λειτουργία του κοινοβουλίου από την υπεύθυνη του προγράμματος ξενάγησης.














Στη διάρκεια της επίσκεψής μας ο Βουλευτής Ευβοίας Νίκος Μαυραγάνης υποδέχτηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες της ιδιαίτερης πατρίδας τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς στην προγραμματισμένη επίσκεψη στη βουλή.
Κατά τη συνομιλία του με τα παιδιά, "τους ζήτησε να γίνουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες και να έχουν υπόψη τους ότι αποτελούν την επόμενη γενιά που θα αναλάβει τη διοίκηση της πατρίδας.
Συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς που μέσα από το πολύπλευρο έργο τους αναλαμβάνουν τόσο σημαντικές επισκέψεις που ευαισθητοποιούν τη δημοκρατική συνείδηση των μαθητών".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου