Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

" Διαδραστικός κινηματογράφος " ... στο σχολείο μας




Την  Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στο σχολείο μας και συγκεκριμένα στην αίθουσα εκδηλώσεων, σε μια προσπάθεια καινοτόμους εκπαιδευτικής δράσης και με κίνητρο τη χρήση διαδραστικών εφαρμογών, οι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύγχρονες κινηματογραφικές ταινίες με πλούσιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο.
Έτσι χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν μακριά από τη σχολική κοινότητα και ανάλογα με την ηλικία θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω ταινίες :

Αγρία ζώα της Ελλάδας    …………………………………  Τάξεις  Α΄ και  Β΄
Στόχος του προγράμματος : Η γνωριμία και τη δημιουργία σχέσης αγάπης και προστασίας των μαθητών με τη φύση και τα άγρια ζώα της χώρας μας.
Τα παιδιά γνωρίζουν πανέμορφα ζώα που ζουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και κινδυνεύουν με εξαφάνιση.
Μαθαίνουν ότι για να διατηρηθεί η ομορφιά αλλά και για να συνεχιστεί η ζωή στην πανέμορφη φύση της χώρας μας πρέπει όλοι να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και τα άγρια ζώα του.
Τα άγρια ζώα που κινδυνεύουν και " ζητούν " τη βοήθεια των μαθητών για να συνεχίσουν να ζουν είναι:
Η Καφέ Αρκούδα, ο Αργυροπελεκάνος, η Μεσογειακή Φώκια Μονάχους - Μονάχους, η Χελώνα Καρέτα - Καρέτα, η Οχιά της Μήλου και το κόκκινο Ελάφι.













Αρχαία Ελλάδα    ……………………………………………       Τάξεις  Γ΄ και  Δ΄
Στόχος του προγράμματος : Η προσέγγιση και η  εξοικείωση των μαθητών με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Τα παιδιά γνωρίζουν τα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, συμμετέχουν διαδραστικά σε ψυχαγωγικό παιχνίδι γνώσεων που ακολουθεί κάθε ενότητα και ενημερώνονται για τις μουσειακές συλλογές και την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Απώτερος στόχος είναι να καλλιεργήσει στους μαθητές ένα αίσθημα ενδιαφέροντος, υψηλής εκτίμησης και θαυμασμού για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και τα μνημεία του, να επιδιώξουν να επισκεφτούν από κοντά τις μουσειακές συλλογές.
Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που επισκέπτονται κινηματογραφικά είναι:
Η Ακρόπολη, η Βεργίνα, οι Δελφοί, η Ολυμπία, η Κνωσός και το μουσείο του Ηρακλείου,  οι Μυκήνες και η Επίδαυρος. 













Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου  …..    Τάξεις  Ε΄ και  Στ΄
Στόχος του προγράμματος : Η καλλιέργεια στις συνειδήσεις των μαθητών με σύγχρονο εκπαιδευτικό τρόπο της αλληλεγγύης και της προόδου μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια των ανθρώπων όλων των φυλών της γης.
Ο παγκόσμιος χαρακτήρας του προγράμματος με τη συμμετοχή μαθητών από όλες τις ηπείρους του πλανήτη, που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τις πανανθρώπινες αξίες του καλού και του κακού και την ανάγκη όλων των παιδιών της γης να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, να μορφωθούν και να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή.
Οι πρωταγωνιστές του προγράμματος ενημερώνουν τους μαθητές για το διαφυλετικό χαρακτήρα των τομέων που εκπροσωπούν, δηλαδή τον αθλητισμό, το θέατρο, τις επιστήμες, τη μουσική και την τηλεόραση.















        Κατά τη διάρκεια της προβολής τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα με ειδικά ασύρματα τηλεχειριστήρια να αλληλεπιδράσουν στο  προβαλλόμενο πρόγραμμα και να συμμετάσχουν σε ψυχαγωγικό παιχνίδι γνώσεων.


        Στο κινηματογραφικά προγράμματα  συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη, Άκης Σακελλαρίου , Βασιλική Καρρά , Θέμις Μπαζάκα , Ανέζα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου μαζί με τους Πύρρο Δήμα και Νίκο Βουρλιώτη και δέκα παιδιά από διάφορες εθνικότητες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου