Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


      O πλανήτης μας στις 5 Ιουνίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 Η  5η   Ιουνίου καθιερώθηκε ως ημέρα γιορτής για το περιβάλλον από τα Ηνωμένα Έθνη με σκοπό να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον που ζούνε μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

      Το σχολείο μας λοιπόν με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συμμετείχε στην εκστρατεία καθαρισμού των παραλιών μας  με τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων,  στα   πλαίσια της εθελοντικής  περιβαλλοντικής δράσης, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012.

      Οι μαθητές, αφού επισκέφτηκαν το Δημαρχείο και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, προμηθεύτηκαν όλα τα απαραίτητα μέσα για την ατομική τους προστασία ( γάντια - σακούλες ) και  ξεκίνησαν με τις δασκάλες τους, το Διευθυντή του σχολείου και τον Αντιδήμαρχο για την παραλία ( Αλαμπέικα ).
 
































  Ο καιρός ήταν υπέροχος και  μαθητές και μαθήτριες περπάτησαν σε όλη την παραλία, καθάρισαν και διασκέδασαν, μαθαίνοντας πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε το περιβάλλον, έμαθαν να χρησιμοποιούν σωστά τον εξοπλισμό, έπαιξαν κάτω από τα δέντρα και χαρούμενοι γύρισαν στο σχολείο, για να συνεχίσουν τα μαθήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου