Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία προγραμματισμένη εκδήλωση - αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη


        Την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  οι μαθητές του Ε2  ζωντάνεψαν τη ζωή και το έργο του μεγάλου μας Έλληνα Νομπελίστα ποιητή,  έδωσαν πνοή με τις απαγγελίες τους στις ποιητικές συλλογές του με την υποστήριξη της δασκάλας τους κ. Λίζου Μαλαματένια, ενώ η χορωδία της Στ΄ τάξης του σχολείου μας τραγούδησε Ελύτη με τη συνοδεία μουσικών οργάνων και με τη καθοδήγηση του δάσκαλου της μουσικής  κ. Στουπή Κωνσταντίνου.
    
       Τα τραγούδια που ακούστηκαν από τη χορωδία ήταν :
*  ΤΟ ΤΡΕΛΟΒΑΠΟΡΟ
*  ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ
*  Η ΜΑΡΙΝΑ
*  ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΟΚΟΡΙΤΣΟ
*  ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ
*  Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΑ
   







     Το λογοτεχνικό βραβείο  Νόμπελ που του απονεμήθηκε το 1979 έκρινε πως η ποίηση του ερμηνεύει και λαμπρύνει με τον πιο αιθέριο τρόπο όλες τις πνευματικές, ηθικές και ποιητικές αρετές που αναπτύχθηκαν από την εποχή του Ομήρου ως και σήμερα.


      Παρουσία του Δημάρχου, Αντιδημάρχου, Προέδρων τοπικών συλλόγων,  εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών και άλλου κόσμου οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και οι καλεσμένοι απόλαυσαν μια βραδιά απόδρασης από τη ρουτίνα της καθημερινότητας σε ένα ταξίδι στο απέραντο γαλάζιο με πλοηγό τους στίχους του Ελύτη.  

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου