Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τοποθέτηση εκπαιδευτικού πληροφορικής




Τοποθετήθηκε στο σχολείο μας  από τη  Δευτέρα  8 Οκτωβρίου  ο εκπαιδευτικός  της πληροφορικής ( ΤΠΕ ) κ. Σεφερλής Κωνσταντίνος, ο οποίος και  οργάνωσε το εργαστήριο πληροφορικής.
Στο εργαστήριο πληροφορικής  του σχολείου μας υπήρχαν 8 Η/Υ οι οποίοι υπολειτουργούσαν (έλλειψη σωστού λογισμικού, έλλειψη κατάλληλου υλισμικού,  έλλειψη  σωστής διαρρύθμισης).
Προστέθηκαν άλλοι έξι (6)  Η/Υ οι οποίοι επισκευάστηκαν και συναρμολογήθηκαν από το ήδη υπάρχον υλικό του σχολείου.  Συμπερασματικά το σχολείο δεν πλήρωσε ούτε ένα Ευρώ για τα «ανταλλακτικά»  αυτών των Η/Υ.
Το εργαστήριο πληροφορικής  στήθηκε εξ’ ολοκλήρου από την αρχή και άλλαξε εντελώς η διαρρύθμισή του. Οι δεκατέσσερις (14) πλέον Η/Υ μαζί με τον Server -που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε εκπαιδευτικός για τις ανάγκες του μαθήματος-, καθιστούν  το εργαστήριο πληροφορικής  του 12/θ δημοτικού σχολείου Αμαρύνθου υπερπλήρης (μένει μόνο η προσθήκη βιντεοπροβολέα)  για την διεξαγωγή των μαθημάτων. Επίσης, δημιουργήθηκε από την αρχή το τοπικό δίκτυο του εργαστηρίου.
Οι 12 Η/Υ εξοπλίστηκαν με Windows XP sp3 Ελληνικά και Microsoft Office 2010 επίσης η Ελληνική έκδοση. Στήθηκαν σε κάθε Η/Υ ένας χρήστης με περιορισμούς και ένας διαχειριστής του τοπικού Η/Υ. Τον χρήστη με τους περιορισμούς θα χρησιμοποιεί ο εκάστοτε μαθητής του σχολείου (για ευνόητους λόγους) και τον διαχειριστή ο εκπαιδευτικός πληροφορικής η οποιοσδήποτε άλλος εκπαιδευτικός.
Στην διάρκεια της χρονιάς και σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθήματος θα εγκαθίστανται συνεχώς νέα προγράμματα και νέο λογισμικό.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου