Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και φέτος στο σχολείο μας






Τα πρόγραμμα γνωριμίας των μαθητών με τους δημιουργούς βιβλίων (συγγραφείς) που έχει ξεκινήσει το ΕΚΕΒΙ ( προώθηση φιλαναγνωσίας ) θα συνεχιστεί και τη φετινή σχολική χρονιά στο σχολείο μας.
Το σχολείο μας θα επισκεφτεί η συγγραφέας κ. Αναγνώστου Κατερίνα.
Υπεύθυνες δασκάλες του προγράμματος  είναι οι κ. Γρηγορίου Αναστασία και η κ. Παπαχαραλάμπους Σταυρούλα ( τάξη Β΄ ). Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν και οι τάξεις Α΄  και Γ΄  μαζί με τους δασκάλους τους.
Η παρουσίαση του προγράμματος έχει προγραμματιστεί για τη μήνα Μάρτιο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα και τα έργα της :

Κατερίνα Αναγνώστου

Η Κατερίνα Αναγνώστου γεννήθηκε στην Αιγάνη Λαρίσης το 1958. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.Η παιδική λογοτεχνία είναι η μεγάλη της αγάπη. Κάποτε είχε πει: «Γεννήθηκα κοντά σε ένα παράθυρο, κάποιο φθινόπωρο που η γλάστρα με το βασιλικό δεν έλεγε να μαραθεί, κι όλο βλάσταινε περιμένοντάς με! Κάποια στιγμή, όσο μεγάλωνα, ένιωθα η παιδική λογοτεχνία να με συναρπάζει με το ίδιο πάθος, όπως τότε που ήμουν παιδί. Γι’αυτό λεω συχνά ότι “ένα βιβλίο νύχτα μέρα, τη φοβέρα κάνει πέρα!”». Της αρέσει να γράφει, καθώς επίσης και να διαβάζει παιδικά βιβλία. Είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς (Γ.Λ.Σ.) και του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Κ.Ε.Π.Β.). Έχει πάρει τρεις διακρίσεις από τη Γ.Λ.Σ. και μία από τον Κ.Ε.Π.Β. Έχει ολοκληρώσει τη συγγραφή ενός Παιδικού Θεατρικού Έργου που εκδόθηκε το 1994. Συμμετέχει σε ένα Συλλογικό Έργο που εκδόθηκε το 2006 και στο οποίο 23 διακεκριμένες συγγραφείς της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς παρουσιάζουν 23 παλιά επαγγέλματα που χάθηκαν.
  


     2.     Χωρίς πυξίδα
   11.     Πατάτα τρακ!

    Περισσότερα για τα βιβλία της μπορείτε να βρείτε εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου