Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ανακύκλωση πλαστικών καπακιών

Η ανακύκλωση πλαστικών καπακιών καθημερινά αποκτά όλο και περισσότερους φίλους. Τα τελευταία χρόνια μαθητές, μικροί και μεγάλοι, αλλά και απλοί άνθρωποι συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια από πλαστικά μπουκάλια και τα προωθούν σε Συλλόγους Παραπληγικών με σκοπό να αγοραστούν αναπηρικά καροτσάκια.
Ξεκινήσαμε  και εμείς λοιπόν στο σχολείο μας να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση, και από την περσινή σχολική χρονιά στέλνουμε χιλιάδες καπάκια στο Σύλλογο Παραπληγικών Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά.


Ο παραπάνω σύλλογος συγκεντρώνει καθημερινά χιλιάδες καπάκια από όλα σχεδόν τα μέρη της πατρίδας μας, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα αναπηρικό καροτσάκι, αφού για την αγορά του απαιτούνται καπάκια βάρους πλέον του ενός τόνου, όπως αναφέρει η κα  Χριστάκη, και φυσικά η ποσότητα αυξάνεται όταν πρόκειται για ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τη επιχείρηση " Πλαστικά καπάκια" πατώντας εδώ




Επιχείρηση " Πλαστικά καπάκια" εν δράση στο διάδρομο του κτιρίου Α του σχολείου μας.
Εδώ συγκεντρώνονται τα καπάκια που καθημερινά φέρνουν οι μαθητές μας στο σχολείο και στη συνέχεια αποστέλλονται  στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν.ΠΕΛΛΑΣ


Με τη δραστηριότητα αυτή πρώτος μας στόχος είναι να συμβάλουμε στην ανακύκλωση των απορριμάτων προστατεύοντας το περιβάλλον αλλά και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας μέσω της πολύτιμης προσπάθειας του Συλλόγου Ν. Πέλλας.
Ευχαριστούμε τους γονείς κηδεμόνες των μαθητών μας που είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας και με τη δική τους ανταπόκριση στηρίζουν το Σύλλογο στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.
Ευχαριστούμε και τους μαθητές μας που με χαρά καθημερινά φέρνουν σακούλες γεμάτες με πλαστικά καπάκια γνωρίζοντας πως με την κίνησή τους αυτή δίνουν χαρά σε συνανθρώπους μας. 








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου