Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση ΣΤ΄ τάξης

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουνίου 2014 πλησιάζει . . .  Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 12/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Αμαρύνθου ετοιμάζονται να ανεβούν για τελευταία φορά στο σανίδι της θεατρική σκηνής της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας για να μας παρουσιάσουν τη γιορτή λήξης . . . 
Το ρολόι του τοίχου δείχνει 07:00 μ.μ. . . . Οι καλεσμένοι με αγωνία περιμένουν την έναρξη στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα . . . Τα φώτα χαμηλώνουν . . .  τα μικρόφωνα ανοίγουν . . .  και η παράσταση αρχίζει . . . !!!




ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΔΕΣ  ΑΧΑΡΝΕΙΣ
Αριστοφάνης 427 π.Χ.  - Πελοποννησιακός πόλεμος
Υπόθεση
Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του πολέμου μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης. Οι συνέπειες του πολέμου πλήττουν καίρια τον αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος, αναγκασμένος να ζει εντός των τειχών, βλέπει τη γη του να καταστρέφεται. Ο Αθηναίος αγρότης Δικαιόπολις απογοητευμένος από τους συμπολίτες του που αδρανούν και αγανακτισμένος με τους πολιτικούς που αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον και οδηγούν την πόλη στην καταστροφή αποφασίζει να κλείσει συνθήκη «ιδιωτική» ειρήνης με τη Σπάρτη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Εξοργισμένοι οι καρβουνιάρηδες του δήμου των Αχαρνών, μόλις το πληροφορούνται, κυνηγούν τον «προδότη» για να τον τιμωρήσουν. Ο Δικαιόπολις θα ζητήσει τη βοήθεια του Ευριπίδη για να τους αντιμετωπίσει, θα μεταχειριστεί κάθε μέσο για να επιβάλει την ειρήνη του και δεν θα διστάσει να τα βάλει ακόμη και με τον φιλοπόλεμο στρατηγό, Λάμαχο, τον πιο ισχυρό υπερασπιστή του πολέμου.














Παρουσίαση των τραγουδιών της χορωδίας μας από τη συμμετοχή του σχολείου μας στις Χορωδιακές συναντήσεις  το Σάββατο 3 Μαΐου 2104 στο Συνεδριακό Κέντρο Χαλκίδας.












ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
Αριστοφάνης 
Υπόθεση

Η Αθηναία Λυσιστράτη, κουρασμένη από τις κακουχίες του πολέμου, συγκεντρώνει τις γυναίκες όλων των αντιμαχόμενων περιοχών και όλες μαζί αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με σκοπό να πείσουν τους λίγους αλλά ισχυρούς άνδρες να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον τόπο τους. Αν και αρχικά αρκετές από αυτές αντιδρούν, στο τέλος πείθονται από τη Λυσιστράτη και τη Σπαρτιάτισσα Λαμπιτώ, συσπειρώνονται και καταστρώνουν ένα σατανικό σχέδιο για να πετύχουν τον σκοπό τους: την αποχή από τα συζυγικά τους καθήκοντα. Καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου βρίσκονται τα χρήματα με τα οποία χρηματοδοτείται ο πόλεμος, εκβιάζουν τους άνδρες, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τελικά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, καταφέρνουν τον σκοπό τους. Ο πόλεμος ανάμεσα στους Αθηναίους και τους Σπαρτιάτες σταματά και υπογράφεται ανακωχή.
















Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι της έκτης κα Κατσίκα Κατερίνα και κ. Κηρύκος Χρήστος. 
Πολύτιμη βοήθεια επίσης πρόσφεραν η δασκάλα κα Πάτσια Μαρία, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων προσφέροντας  τα κουστούμια καθώς και γονείς μαθητών μας τους οποίους ευχαριστούμε.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ στη συνέχεια αποχαιρέτησαν τους δασκάλους τους και τους ευχαρίστησαν για τα έξι χρόνια που πέρασαν στο σχολείο. 



Μετά την υπέροχη παράσταση που μας χάρισαν οι μαθητές μας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε αναμνηστικά ενθύμια στους μαθητές και της μαθήτριες της ΣΤ΄ με αφορμή την αποφοίτησή τους από το σχολείο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου