Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αμαρύνθου - Δημιουργία Λαογραφικής έκθεσης


Μετά από συζήτηση στο μάθημα της Γλώσσας για τα μουσεία, γεννήθηκε η επιθυμία για επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του τόπου μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 με τους μαθητές των τμημάτων Β1 και Β2  και συνοδούς τις δασκάλες τους κα Γρηγορίου Αναστασία και κα Βλάχου Ζωή.Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όσα είδαν, αναγνώρισαν αρκετά αντικείμενα  καθώς τα είχαν δει και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.











Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε μια μικρή λαογραφική έκθεση στην τάξη για να την επισκεφτούν και άλλα παιδιά του σχολείου.Οι μαθητές του Β1 με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία έφεραν στο σχολείο παλιά αντικείμενα που κατάφεραν να βρουν. Έγραψαν λεζάντες για κάθε αντικείμενο και όλα μαζί τοποθετήθηκαν σε μια προσθήκη. Όλα ήταν έτοιμα για την επίσκεψη το πρωί της Δευτέρας 17 Μαρτίου  2014.
Ξεναγοί φυσικά την ώρα της ξενάγησης στους υπόλοιπους μαθητές ανέλαβαν οι μαθητές του Β1 και η χαρά τους ήταν απερίγραπτη.








Ευχαριστούμε τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες για τη βοήθειά τους στη συγκέντρωση των εκθεμάτων για το μικρό μουσείο της τάξης του σχολείου μας. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου