Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη μαθητών μας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Το "ΘΕΑΤΡΟΝ" Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός κόσμος" επισκέφτηκαν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Γ1 και Δ1, Δ2 συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων  τους  κ. κ. Καπενή Παναγιώτα, Ζούνη Ηλία και Κουτρομάνου Ελένη. Με ανυπομονησία περίμεναν την συγκεκριμένη ημέρα για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση " Πήτερ Παν " .
















Η χώρα του Ποτέ Ποτέ, ο Πήτερ Παν, η Γουέντυ, ο Κάπταιν Χουκ, ο Στάρκυ, η Τίνκερ Μπελ, τα «χαμένα παιδιά» και οι πειρατές, αγαπημένοι ήρωες μικρών και μεγάλων διασκέδασαν και συγκίνησαν τους μαθητές και τους έκαναν έστω για λίγο να ζήσουν μέσα στο παραμύθι.


Η γοητευτική ιστορία του παιδιού που δεν ήθελε να μεγαλώσει, η γνωριμία του με την Γουέντυ, η τρυφερή τους αγάπη, το πέταγμα για τη χώρα του «Ποτέ-Ποτέ»,οι περιπέτειες με τα χαμένα αγόρια και τον μεγάλο αντίπαλο, τον Κάπταιν Χουκ, η  πάλη του Καλού με το Κακό, η φιλία και η συνένωση των δυνάμεων, η αθωότητα απέναντι στο δόλο και τη βία, η σημασία της οικογενειακής θαλπωρής στη ζωή των παιδιών και η ανάγκη για φαντασία και όνειρο μέσα στην εποχή της τεχνολογίας, ευαισθητοποίησαν και προβλημάτισαν τους μικρούς μαθητές και έθεσαν υπόψη τους τις παραπάνω αξίες για τη σημασία που έχουν και θα έχουν στη δική τους ζωή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου