Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη του σχολείου μας στο θέατρο Badminton


Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου τελικά, οι μαθητές των τμημάτων Β2-Γ1-Γ2-Δ1-Δ2 επισκέφθηκαν το θέατρο Badminton μαζί με τους δασκάλους τους όπου παρακολούθησαν την παράσταση "Θησέας και Αριάδνη στο νησί των Ταύρων"

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας. Ο Θησέας, μετά από άθλους που εντυπωσιάζουν, (Προκρούστης, Περιφήτης, Σίνης) ταξιδεύει στην Κρήτη και, με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, νικάει τον Μινώταυρο. Η πλοκή συναρπάζει: στην περιπέτεια συμμετέχει όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί. Από άθλο σε άθλο κι από πόλη σε πόλη υφαίνονται πλεκτάνες, μίση, πάθη, αλλά και φιλίες, κωμικά περιστατικά, έρωτες και πάνω απ’ όλα η αγάπη. Στο δρόμο του Θησέα λαχαίνουν μάχες, φουρτούνες και θεϊκές παρεμβάσεις - οι περιπέτειες για τους αληθινούς ήρωες δεν τελειώνουν ποτέ!

Το υποδειγματικό κείμενο υπογράφει ο καταξιωμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η Λίνα Νικολακοπούλου με τους στίχους της μεταφέρει τον μύθο στη σημερινή πραγματικότητα. Η αριστοτεχνική σκηνοθεσία και χορογραφία είναι της βραβευμένης Σοφίας Σπυράτου. Την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ένας από τους πιο αξιόλογους νέους συνθέτες, που ξεχώρισε μέσα από το Schoolwave, ο Απόλλων Ρέτσος. Τα επιβλητικά σκηνικά και τα κοστούμια σχεδίασε ο πάντα ευφάνταστος Μανόλης Παντελιδάκης, ο οποίος δημιούργησε έναν εντυπωσιακό εικαστικό κόσμο, που προσδίδει στο θέαμα ξεχωριστή, αλησμόνητη αυθεντικότητα. Τη θεατρική μαγεία συμπληρώνουν τα μαγικά φώτα του κορυφαίου Λευτέρη Παυλόπουλου

Εκτός από τους παραπάνω αξιόλογους συντελεστές, το μέγεθος και την ποιότητα της παράστασης διασφαλίζουν επίσης, το Θέατρο Badminton και ο Μιχάλης Αδάμ που υπογράφει την παραγωγή, αλλά και οι είκοσι πέντε ταλαντούχοι καλλιτέχνες - εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, που δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο.



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου