Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το ταξίδι της μπανάνας και ο μαγικός κόσμος των φρούτων


Η παρουσίαση στον κόσμο των φρούτων και στην ποικιλία των γεύσεων που μας προσφέρουν καθημερινά στην διατροφή μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. . . .
Το πρόγραμμα " Υγιεινή διατροφή στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία " υλοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας με την επίσκεψη ομάδας διατροφολόγων.
Μαθητές και δάσκαλοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα για την ισορροπημένη διατροφή και είδαν ταινία μικρού μήκους με θέμα το ταξίδι της μπανάνας από την καλλιέργειά της μέχρι την κατανάλωσή της αλλά και τη χρησιμότητά της στον οργανισμό μας.



Τάξεις Α΄ -  Γ΄
Τάξεις Δ΄ -  ΣΤ΄



























Ο μαγικός αριθμός 5
* Τα πέντε χρώματα στον κόσμο των φρούτων που είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη  διατροφή  και ταυτόχρονα ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού χάρη στα πολύτιμα αντιοξειδωτικά τους είναι:
κόκκινο - ΜΗΛΟ , ΚΕΡΑΣΙ ...
πράσινο - ΑΧΛΑΔΙ , ΑΚΤΙΝΙΔΙΟ ...
πορτοκαλί - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ , ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ...
βυσσινί - ΣΤΑΦΥΛΙ , ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ...
κίτρινο - ΜΠΑΝΑΝΑ , ΑΝΑΝΑΣ ...
* Ο αριθμός των φρούτων που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά είναι πέντε.


Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ενθουσιάστηκαν από την παρουσίαση που έγινε σε δύο ομάδες, συμμετείχαν και ενημερώθηκαν για την αξία των φρούτων ενώ στο τέλος του προγράμματος έγινε διανομή μπανάνας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου