Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης


Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου μαθητές και δάσκαλοι της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης στην Πλάκα για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Μουσείο και Μουσικές " Η συλλογή Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων του Φοίβου Ανωγειανάκη είναι καρπός 40 χρόνων έρευνας και μελέτης. Στόχοι του μουσείου είναι η συντήρηση  και έκθεση λαϊκών μουσικών οργάνων, η προώθηση της έρευνας και μελέτης σε θέματα εθνομουσικολογίας, η διάσωση - μελέτη - προβολή και διάδοση της ελληνικής λαϊκής και βυζαντινής μουσικής παράδοσης.


 

Με αφορμή τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του μουσείου, οι μαθητές πραγματοποίησαν  μουσική περιήγηση. Με βιωματικό τρόπο, ενεργή συμμετοχή, διαδραστικά μουσικά παιχνίδια και χρήση μουσικών οργάνων ήρθαν σε επαφή με την ελληνική παραδοσιακή μουσική, γνώρισαν ρυθμικά και μουσικά ιδιώματα διαφόρων περιοχών της Ελλάδας και συσχέτισαν  τη μουσική παράδοση με ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Αερόφωνα
φλογέρες - σουρούλια
μαντούρες- ζουρνάδες
Χορδόφωνα
ταμπουράδες - λαγούτα
κιθάρες - σαντούρια

















Ιδιόφωνα
κουδούνια - κουτάλια
τρίγωνα
Μεμβρανόφωνα
τουμπελέκια - νταούλια 
ντέφια

















Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα " Μουσείο και Μουσικές " πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους μουσικούς Χάρη Νείλα και Σπύρο Τζόκα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου