Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Οι μικροί μας μαθητές πάνε θέατρο

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας ξεκίνησαν με χαρά για την Αθήνα μαζί με τις δασκάλες τους κ.κ Μπόνου Δήμητρα, Πάτσια Μαρία, Γρηγορίου Αναστασία και Βλάχου Ζωή. Προορισμός τους το Θέατρο "Κιβωτός" και η παιδική σκηνή του θεάτρου για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης " Το Μαγικό Κλειδί ". Μια σκηνή πλημμυρισμένη με χρώματα και μουσικές της Κάτω Ιταλίας αλλά κυρίως με  παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας μας. 
Το έργο είναι βασισμένο στο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα  «Η καρδιά της βασιλοπούλας» σε διασκευή της Κάρμεν Ρουγγέρη.


                     


Μέσα από το  όμορφο παραμύθι οι μαθητές ανακάλυψαν  τη χαρά της προσφοράς και την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια. Μια βασιλοπούλα γνωρίζει ανθρώπους απλούς και βασανισμένους και από αυτούς μαθαίνει τι σημαίνει να ζεις πραγματικά.















Οι μικροί μας μαθητές πολύ το διασκέδασαν και θα ήθελαν να το ξαναζήσουν. Έτσι, στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας το παραμύθι θα διαβαστεί μέσα στην τάξη από τις δασκάλες των δύο τάξεων, προκειμένου οι μικροί μαθητές να αποκωδικοποιήσουν τα μηνύματα του παραμυθιού και να ενστερνιστούν τις αξίες του αγώνα για επιβίωση αλλά και για μια καλύτερη ζωή. 



1 σχόλιο:

  1. Μπορει να μην πηγα σε αυτην την εκδρομη ,αλλα μονο με τις εικονες καταλαβαινω ποσο ωραια θα ηταν .
    με αγαπη Βασιλικη Σεφερλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή